Végre egy jó sós: Parmezános-pisztáciás stangli
sponsored links
Tavaly végre megtapasztalhattam azt az õrületet, amit egy vendéglátós számára jelent a december. Az étteremben egymást váltották a rendezvények, amibõl én cukrászként kevéssé vettem ki a részem, de még így is izgalmas volt. Eljött december 31., amikor már mindenki úgy érezte, csak ezen az estén legyünk túl, aztán következhet a csodálatosan nyugodt január. És amikor már én is azt hittem, minden sínen van, a séf bejelentkezett nálam egy adag pisztáciás stanglira, mert egy leves mellé azt kell tálalnunk. Abban a pillanatban sok szépet gondoltam róla, de aztán elment telefonálni, és visszaállított a nagymamája sós stanglijának a receptjével. Én csak bekevertem a tésztát, de a sütésbõl már kimaradtam, viszont azóta is izgatott a végeredmény. Itthon megcsináltam, és ezúton üzenem: az Isten áldja meg a kedves nagymamát!
Parmezános-pisztáciás stangli
(30-40 db)
400 g liszt
10 g só
200 g vaj
3 tojás sárgája
200 ml tejföl
10 g friss élesztõ ...