Végigettük Pest-Budát
sponsored links
Hát zokoghat a töki pompos: a tökéletes kenyérlángost étteremben sütik.
Végre újranyitotta kapuit a legendás Pest-Buda étterem a Várban, mi pedig az elsõk között indultunk, hogy visszafoglaljuk. Szerencsére a tulajdonosok is ezt a célt tûzték ki maguk elé, így a kilencvenes évek egyik turistariogatójából egy igazi, vagány, bisztróhangulatú magyar éttermet csináltak. Mivel a Zsidai családról van szó, tapasztalatot szereztek bõven: ezzel együtt három, különbözõ karakterû éttermet üzemeltetnek a Fortuna utcában. A Pierrot, mely a Monarchia nemzetközi ízeit igyekszik visszacsempészni a legõsibb budai utcák közé, már 1982 óta várja a vendégeket. Vele szemben a Fortuna utca 21. szám alatt a ?21 magyar vendéglõ? csábít polgári magyar konyhájával, míg az újonnan nyitott Pest-Buda étterem a nagymama fõztjét kínálja minõségi alapanyagokból.
Ahhoz, hogy a Várban, egy mûemlék épületben a kor elvárásainak megfelelõ, kulturált, ?illatmentes? étterem jöjjön létre, sok pénzre, hozzáértésre a türelemre van szükség ? Ipacs Géza arculattervezõ és Somlai Tibor belsõépítész nem elõször dolgozott együtt Zsidaiékkal, így nyilván közeli kapcsolatot ápolnak a mûemlékvédelmi hatósággal is. Mivel a konyha a pincében, a raktárak pedig hozzá kapcsolódó, barlangrendszerre emlékeztetõ zugokban helyezkednek el, nyilván volt mirõl konzultálni velük. A tér kialakításáról nem szeretnék hosszan ömlengeni, elég, ha annyit mondok...