Vásárban

2011-12-05

sponsored links



- Ha ráérsz szombaton, gyere le hozzánk! ? mondta a kissé már elvékonyult, öreges hang a telefonba ? Most lesz a nagy élõállatvásár, körülviszlek és megmutogatok minden érdekest.Nem árt, ha egy városi suppantó kölök is látja néha, hogy a kolbászt, sonkát, szalonnát nem a hentesek futtatják fel a bolti kampóra virágcserépbõl!
Galagonya jót nevetett nagybátyja élcén és azt se vette zokon, hogy hatvanéves létére még mindig afféle sihederként kezeli az öreg rokon.
- Ahogy kisgyerekkorban az ember egy húszévesre is bácsiként, néniként tekint, úgy az öregek is hajlamosak a náluk fiatalabbakat ugribugri serdülõnek nézni sokáig... - tûnõdött el egy pillanatra, de aztán észbe kapott és rögtön egyeztetni kezdte a találkozó idejét és helyét.
A vásár napján aztán, mikor sikeresen megtalálták egymást a sokadalomban, nagy szeretettel ölelgette meg bácsikáját. Invitálta is rögtön egy kis bemelegítõ papramorgóra a piaci kocsmába, de az öreg nemet intett.
- Nem iszom már én, fiacskám... - legyintett lemondóan, mint az egészségükre panaszkodóak szoktak. Ám szeme huncutul csillogott, és belsõ zsebébõl elõvett egy vadászatoknál használatos fémflaskát. Így folytatta: ...

Folytats a blogon ... trendoblog.blogspot.com/2011/12/vasar...

sponsored links

Keres?s