Vár: a Speiz és vár a házasság!
sponsored links
Nem szoktam étteremkritikát írni, mert nem igazán járok étterembe. Persze járok, de általában semmi említésre méltó. A Vár: a SPEIZ-ról viszont két oknál fogja is muszáj írnom: egyrészt, mert isteni a konyha, másrészt pedig mert ott kérte meg a kezemet Geri január 4-én, a 9. évfordulónkon.
Mielõtt belevágtok a cikkbe, nézzétek meg ezt a videót, hogy átérezzétek a SPEIZ életérzést: https://video.vid4u.org/f/I8ToJnAzye/FvA...
A Speiz-nak már a neve is tetszik. Imádom a saját speizomat is, tele van mindenféle földi jóval, illatozik a fûszerektõl, roskadoznak a polcai a kibontatlan lekvároktól, összegubancolódnak benne a megszámolhatatlan konyhagépeim vezetékei. A Vár: a SPEIZ-ban, mint minden valamirevaló speizban minden az ízek körül forog - nincs mellébeszélés, nincsenek idegesítõen mini kóstolóadagok, nincsenek felesleges faksznik, nincs feszengés. Ami viszont van, az családias, kissé rakoncátlan hangulat (minden asztalnál más székek), kedves pincérek és egy tündéri séf, Feke Zoltán, aki ki is jött hozzánk köszönni, annyira dicsértük a fõztjét. Mert a fõztje remek. Ha nem lenne elég az elõétel-fõétel-desszert maximálisan kielégítõ (még Geri szerint is) hármasa, akkor még meglep két aprócska elõétellel, valamivel, amivel épp abban a pillanatban kísérletezik (újragondolt paradicsomos gombóc), és egy falatka gravlax-szal, mert annyira jó, hogy meg kell kóstolnunk. Az elõételek mellé persze ...