Vánkosfánk
sponsored links
Nagyon ízletes fánk, ráadásul gyorsan elkészíthetõ (annak ellenére hogy hajtogatni kell a tésztát), ugyanis a hajtogatások között nem kell pihentetni.
4 tojás
12 evõkanál tejföl
2 evõkanál cukor
csipetnyi só
liszt
A kenéshez: olvasztott vaj
A tejfölt az egész tojásokkal, sóval, cukorral jól elkeverjük, és hozzáadunk annyi lisztet amennyit felvesz, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, olvasztott vajjal megkenjük és összehajtogatjuk, mint a hájas tésztát. A sodrást, kenést hajtogatást még háromszor megismételjük, de közben nem szükséges pihentetni. Ezután ujjnyi vastagra kisodorjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk. Forró olajban kisütjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.