Vángí bhát - mahárástrai padlizsános rizs

2012-10-03

sponsored links


A kert idei utolsó padlizsánjai kerültek bele ebbe a közép-indiai egytálételbe - szeptember közepén. Nem autentikus receptrõl van szó, inkább az én egyéni adaptációmról. Az autentikus receptnek is rengeteg, egymástól nagyon különbözõ változata van (megnéztem párat a weben, mielõtt az enyémet elkészítettem). Az azonban általában közös bennük, hogy a padlizsánt lényegében megfõzik a rizzsel együtt - én pedig erre nem voltam hajlandó rászánni magamat. Kevés dolgot utálok jobban, mint a ruganyos, csigaszerû padlizsánt - és az a tapasztalatom, hogy ha nincs böcsületesen megsütve, akkor olyan lesz. Ezért én külön megsütöttem a padlizsánt, és csak a vége felé kevertem bele a rizsbe. Így jobban szétmállott, mint elvileg kéne neki, a rizs pedig távolról sem lett pergõs, hanem összeállt - de nem azért, mert szétfõtt, hanem inkább összeragasztotta a padlizsánkrém meg a nedves fûszerszósz. Az állagán tehát lehet, hogy fintorgott volna egy rendes maráthá ember - de az biztos, hogy az ...

Folytats a blogon ... konyhologia.blogspot.com/2012/10/vang...

sponsored links

Keres?s