Változatok egy témára

2017-10-17

sponsored links

Az indiai ízvilágú curry az egyik nagy kedvencem. Nem utolsósorban azért, mert számtalan variációja létezik, csupán fantázia kérdése épp melyiket választjuk. Remekül lehet hasznosítani a megmaradt zöldségeket ezzel a módszerrel.
A mai változatban a fodros kel a fõszereplõ.
Hozzávalók 4 fõ részére: 250 gr barna rizs (ez most vadrizses keverék volt) 1 db édesburgonya, 1 doboz Bonduelle csicseriborsó, 1 csomag fodros kel (teszkós), 1 ujjnyi gyömbér, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 ek paradicsompüré, a zöld chili, 1 doboz kókusztej, olaj, fûszerek
Elkészítése: a barna rizst pirítsuk meg, engedjük fel kétszeres mennyiségû vízzel és lassú tûzön kb fél óra alatt fõzzük puhára. Ez alatt az idõ alatt pont elkészül a ragunk is.
A raguhoz vágjuk össze a hagymát, fokhagymát, chili paprikát, a gyömbért reszeljük le. Egy mélyebb edényben öntsünk pár ek olajat, hevítsük fel és kezdjük el sütni a felaprított zöldségeket. Amikor már jól megfonnyadtak, keverjünk hozzá 2 ek sûrített paradicsomot is, majd öntsük fel  2 bögre vízzel. Tegyük bele a felkockázott édesburgonyát és a fodros kelt is. Fûszerezzük ízlés és tetszés szerint. Én egy indiai fûszerkeveréket használok, de lehet bele tenni kurkumát, római köményt, garam massalát, és õrölt borsot is. Sózzuk meg az ételt, és fõzzük így együtt kb 10 percig. Ez alatt megpuhulnak a zöldségek és bele lehet tenni a csicseriborsót és a kókusztejet is. Még pár perc rotyogtatás és már tálalhatjuk is ezt a megunhatatlan finomságot.

Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/10/val...

sponsored links

Keres?s