Válságkonyhába csempészett luxus
sponsored links
Mindenki a rossz gazdasági helyzetrõl beszél, a válságról, a vállalkozások beborulásáról, a leépítésekrõl...én meg próbálok nem tudomást venni mindezekrõl és inkább finomakat fõzök, és azt veszem észre, hogy a válságot és a túlköltekezést úgy fogom vissza, hogy új ruhák és cipõk helyett (na azért nehogy azt higgyétek, hogy képes vagyok 100%-ig visszafogni a divatra éhes énemet, de mégis), inkább új alapanyagokat szerzek be, és egyre mélyebbre nyúlok a pénztárcámban, ha elkap az ihlet egy-egy új fogás terén. Na de még mindig jobban jövök ki, mintha ugyanezeket a fogásokat éttermekben keresném, és azt hiszem még elégedettebb is vagyok a végeredménnyel. A libamájból általában nem lehet csak 1-2 szeletet venni, de a Metróban bele lehet futni ilyen kiszerelésbe, és ha már belefutunk, miért is ne vinnénk haza egybõl?
Az alábbi roston sült libamáj igazi villámfogás, ezen a néven is szerepel az aktuális PS magazinban, természetesen egy villámelõétel és egy villámdesszert kíséretében. Úgyhogy erre a lapszámra Villám McQueen-re változtam, mert ha több idõm van, az általában több fogást is jelent, és Geri annál jobban örül.
Rostonsült libamáj, rosé-s, aszalt szilvás rizottóval (hozzávalók - 4 fõre):
Fejenként 2-2 db, 2 cm-es libamájszelet
Só, bors, vaj a sütéshez
A rizottóhoz:
200 grizottó rizs
20 gvaj
200 gaszalt szilva ...