Vájnék én, de mivel?

2011-05-18

sponsored links


Most végre eljutott a hónapok óta nevelgetett retekállomány arra a szintre, hogy egy egészen szép mennyiséget szüretelhettem belõle. Na ne gondoljanak hatalmas halmokra, csak éppen annyira, amennyi egy nagyobb cserépben megterem. Hogy pesto lesz, az nem volt kérdés, több helyen találkoztam már vele, de még sosem jutottam olyan retekhez, aminek bizalmat keltõ lett volna a levele. De most itt a saját termés, ha levelet nevezhetünk annak, probléma megoldva, akadály megszüntetve.
A karalábé pedig abszolút ösztönös vásárlás eredménye volt a hétvégén, tudják, meglátni és megszeretni, vagy inkább megkívánni, sok terv hozzá nem volt, de éreztem, majd kialakul. Herr Paprika mamája csodálatos töltött karalábét készít, én hû rajongója vagyok, tehát nem láttam értelmét hasonlót készíteni, így a húsos tölteléket az elején elvetettem, viszont kigondoltam a magam verzióját. Nem mondom, Herr Paprika nem volt éppen lelkes, amikor kijelentettem, ne számítson húsra és klasszikusra, de most mertem, a kóstolás utáni ítélet pedig teljesen pozitív volt. A töltelék végül egy egyszerû diós bulgurrá alakult, a karalábékhoz pedig elkészült a saját reteklevél pesto.
De itt még nincs vége a történetnek, a karalábék belsejétõl ugyanis...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/05/vajnek-en...

sponsored links

Keres?s