VÖRÖSBOROS PULYKAMÁJ PÁSTÉTOM SZÕLÕVEL
sponsored links
vörösboros pulykamáj pástétom szõlõvel |
Akkor folytatódjon a Gallicoop termékekbõl készül finomságok sora.
A májpástétomot mindenki szereti, a pulykamáj pedig igazán finom alapanyag hozzá. Otthon is egyszerûen elkészíthetõ, az ízkombinációk száma pedig végtelen. Amennyiben nem azonnal kerül fogyasztásra érdemes a tálban hagyni és olvasztott vajjal légmentesen elzárni.
Nálam finom vörösbor adta meg a lelkét, a szõlõszemek pedig izgalmassá tették.
Hozzávalók
60 dkg pulykamáj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 t.k. rozmaring
1 t.k. majoránna
1 t.k. só
1 csipet chili pehely
1,5 dl vörösbor
5 dkg vaj
2 e.k. olíva
1 k.k. fekete bors
1 k.k. füstölt paprika
15 dkg szõlõ
Elkészítés
A hagymát tisztítsd meg és apróra kockázd fel.
Az olívát és a vajat forrósítsd fel egy nagyobb serpenyõben, üvegesítsd meg a hagymát benne, szórd rá a szárított fûszereket, majd a májat.
Reszeld hozzá a fokhagymákat, add hozzá a füstölt paprikát.
Nagy lángon pirítsd majdnem készre, közben kevergesd. A máj hamar elkészül, méretétõl függ az idõ, de olyan 5 perc elég szokott lenni. Ekkor sózd meg.
Amikor késznek látod, öntsd fel a vörösborral és hagyd forrni. Amikor a felére visszaforrt a bor, vedd le a tûzrõl.
Turmixold pépesre. Pulzálva, mert elég sûrû a keverék. Ha kell kevés olvasztott vajjal segítheted a folyamatot.
Kóstold mg, borsozd, ha kell még sózd meg.
Egy tetszõleges formát bélelj ki fóliával és kanalazd bele a masszát.
A szõlõszemeket nyomkod bele, zárd le az edényt és fél napra hagyd a hûtõben kidermedni.
Kiváló kiegészítõje egy borozgatós estének.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog