VÖRÖSBOROS KARAMELLIZÁLT LILAHAGYMA LEVES

2014-03-30

sponsored links

A hagymalevesek, úgy globálisan, nem éppen a  leggyorsabban elkészíthetõ ételek közé tartoznak. Bár munka olyan sok nincs velük, de mégis idõt kell szánni az elkészítésükre, hiszen a hagymát, fajtától függetlenül kis lángon, lassan kell megdinsztelni. A fáradtságot viszont abszolút megéri, nagyon ízletes és különleges leves kerekedik ki belõle. A klasszikus francia hagymaleves mellett a vegyes hagymából készült, a tejszínnel dúsított vagy a krémlevesként elkészített is kelendõ nálunk bármikor. Én most vörösborral kísérleteztem, aminek a receptjét a márciusi Kifõztük oldalán is megtaláljátok.



Hozzávalók:
4 db nagy lilahagyma
1-2 evõkanál olívaolaj
kakukkfû (ízlés szerint)
60 g nádcukor
2 evõkanál balzsamecet
60 ml száraz vörösbor
õrölt tararkabors
1,5 l húsleves

A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük. Egy felforrósított olívaolajon kakukkfûvel megszórva, kis lángon kb 40 perc alatt puhára dinszteljük. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd a nádcukrot is hozzáadjuk. Ízesítjük a balzsamecettel és a vörösborral. 10-15 percig tovább pároljuk, és amikor a hagyma szépen karamellizálódott, felöntjük a húslevessel és néhány perc alatt összefõzzük. Sajtos pirítóst tálalhatunk mellé.


Folytats a blogon ... mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s