VÁRADI KAVART TÚRÓS
sponsored links
Váradi Gabriella kitûnõ kavart túrósa a webcukrászda oldaláról!
Nagyon egyszerû, nagyon gyors és nagyon finom!!!!
A hozzávalókat átszámoltam a 15cm x 20 cm-es formámhoz. Az én arányaimat az eredeti mennyiségek után zárójelben írom be, hátha valaki szintén ?-ed adagot szeretne sütni :)
Tészta:
4 db egész tojás (3 tojás)
1 csomag vaníliás cukor (vanília magját használtam)
1 csg sütöpor (kb. 3/4 csomagnyi)
Töltelék:
1 citrom reszelt héja (1 rch)
porcukor ízlés szerint (bõ evõkanál cukor)
Az egész tojásokhoz adjuk a kristálycukrot és mixerrel 8-10 percen át nagyon habosra felverjük. Ettõl laza szerkezetû és magas lesz a süteményünk. Hozzáadjuk apránként a tejet, vaníliás cukrot, a puha margarint és legvégén a sütõporral elkevert lisztet. Zsírozott tepsibe kanalaztam a massza felét. Erre rászórjuk a tölteléket, majd befedjük a maradék tésztával. Elõmelegített sütõbe rakjuk és 130C fokon légkeverésen 1 óra alatt készre sütjük. Ezen a hõmérsékleten tökéletesen átsül, a teteje és alja nem pirul (ég) meg.
Ugyanígy készíthetjük reszelt almás töltelékkel is!
Az udvaron növõ terebélyes bodzabokorról ollóval lecsíptem 6 virágernyõt. Mára illatos, citromosan édeskés bodzalevet ihattunk.
Tegnap a frissen szedett bodzára öntöttem 3-4 l szûrt kútvizet, beletettem 1 alaposan megmosott citromot karikára vágva, 1 citrom levét, 1 kis zacskó citromsót, körülbelül 150-200 g cukrot. Ne legyen túl édes!
Ma már élvezettel kortyolgattuk a friss bodzalét.
Jövõ héten szörpöt fõzök be!!! Sokat!