VKF! XLIX. - Joghurt- és mascarpone mousse torta bogyós gyümölcsökkel
sponsored links
De mondhatnánk úgy is, hogy torta, amibe beleteszünk minden tejterméket, amit éppen a hûtõben találunk. Mellé igazán kevés cukrot, épp csak annyi zselatint, hogy habszerû állaga legyen, de megálljon a talpán, ha levesszük a tortakarikát, némi gyümölcsöt - nem kell a bogyósakhoz ragaszkodni, a meggy éppúgy jó, mint a vegyes, mélyhûtõürítéskor elõkerülõ tavalyi tartalék. És bár kétségtelenül 3 részletben készül, cserébe nem kell bekapcsolni a sütõt, csak egy kézimixer kell, FINOM HIDEG, és cserébe elég jól is néz ki, igaz?
(Kimatekoztam, mi a szorzószám, ha 18 cm-es, 24-es, 26-os vagy 28-as a forma. A bejegyzés végén elárulom :))
Hozzávalók: (20-22 cm-es kapcsos formához, 12 szelethez)
1 réteg:
4 dl tejszín
25 dkg mascarpone
3 ek. porcukor
4 lap zselatin+2 ek. víz
10 dkg fehér csokoládé
2. réteg:
4 dl pürésített gyümölcs - átszûrni nem kell (itt ez most 40 dkg ribizli-feketeribizli-málna keverék ...