VKF - tésztafaló erdõlakó
sponsored links
Az õszi szellõ szárnyán ereszkedtem a fák közé. Földet érve, a talpam alatt ropogó levelek hangja törte meg az erdõ csendjét, jelezve érkezésemet. Különös, ismeretlen érzés kerített hatalmába... melengetõ volt és barátságos. Mintha a természet hatalmas tere körém zsugorodott volna... eddig olyan nagy és távoli volt minden, eddig én közeledtem a természet felé: érintettem a fákat, a bokrok leveleit, a fa törzsén megtelepedõ mohaszõnyeget... most az erdõ közeledett... egyre közelebb ért... s végül megérintett!!! ... hát így lettünk MI barátok!
Ezt fõztem én, a Vigyázz, kész, FÕZZ! 52. fordulójának háziasszonyaként:
Vargánya(gomba) porral gyúrtam szélesmetéltet, melyet ALFREDO mártással tálaltam
Horasznál olvastam elõször a vargányás kézmûves tésztáról: már illatában is brutális gomba illat, amely szerencsére ízében is visszaköszön. Telitalálat, mintha gombás ragúval ennénk a tésztát, aki nem tud gombát tartani otthon, tartson ilyen tésztát, gyakorlatilag ugyanaz. Önmagában vagy köretként is megállja a helyét, gombához ne adjuk, az túlzás lenne.
Meggyõzött, hát kipróbáltam és az alábbi mennyiségekkel készítettem:
250 g dupla nullás liszt
15 g vargánya(gomba) por ...