VKF - fõszerepben a sütõtök

2011-10-30

sponsored links

vagyis: Vigyázz, kész, fõzz!  Immáron a 45. forduló, melynek témája:
vegetáriánus sütõtökös ételek. Az én esetemben tovább szûkül, hogy hû maradjak a blog tartalmához. ;) A vegetarianizmus több formában létezik, aszerint, hogy a húson kívül mely ételeket fogyasztják. A feladatot nagyon komolyan vettem, ezért a szigorúbb vegán táplálkozás alapelveit követve készítettem el "pályamûvemet" :)
Végy egy kisebb méretû sütõtököt. Apropó sütõtök... az anyukám éppen ma mesélte el, hogy csecsemõ koromban kizárólag a sütõtökpürét voltam hajlandó elfogyasztani. Úgy tûnik az imádat megmaradt, bár, bevallom õszintén, hogy tavaly volt az elsõ év, hogy a sült sütõtök mellett krémleves formájában is az asztalra került. Azóta pedig változatosan használom: saláta, leves, fõétel (fõleg tésztás) és desszert... mennyei, minden formában! :)
Szóval: a méretnél tartottam. Kísérleti jelleggel készült a tészta, így csak egy, de nagy marék felkockázott sütõtököt használtam fel, melyet egy alufóliával kibélelt tepsire halmoztam. Meglocsoltam extra szûz olívaolajjal, frissen õrölt sóval, borssal, majd a ...


Folytats a blogon ... tisztateszta.blog.hu/2011/10/30/zolds...

sponsored links

Keres?s