VKF! Eper-színpompa
sponsored links
Volt egy kis kavarodás a legújabb VKF kiírásával. Nagyon tetszik a színpompás ötlet, de én mégis az eperre szavaztam. Gyönyörû piros színe van ugyanis. Ahogy a piac kínálatát elnézem, május elejére már elég nagy mennyiségben lehet venni. Lehet, hogy még fólia alatt, de már napfény érleli.
Nekem különösen nagy kaland az eper. Ez az elsõ év, amikor meg mertem kóstolni az epret, sõt 5-6 szemet egyszerre meg is ettem. Ilyesmire utoljára 15 éve került sor! Akkor nagyon csúnyán allergiás lettem rá, és azóta kerültem, mint a tüzet. Még epres gyümölcsös joghurtot se mertem enni, pedig abban aztán tényleg elenyészõ a mennyiség. Úgy tûnik újrakezdhetem az eperevést, gondolom ennyi idõ elég volt, hogy kiürüljön a szervezetembõl. Meglátjuk, mikor telítõdök újra.
A receptet nem vittem túlzásba, ugyanis azt gondolom, hogy a bogyós gyümölcsök frissen, éppen csak megmosva a legfinomabbak. Csak úgy csipegetve. De ha éppen nem a legérettebbek, legfinomabbak, akkor érdemes egy picit varázsolni velük. Például:
Gyümölcsrizst eperöntettel
4 desszert adaghoz fõztem 2 dl rizst tejberizsnek. Én úgy csinálom, hogy elõször 2 dl vízben, 1 kanál cukorral kezdem fõzni a rizst, amikor azt felszívta, akkor öntöm hozzá a tejet, kb. 3-3,5 decit. Amikor a tejet is felszívta, még öntök hozzá egy keveset, lefedem és lehúzom a tûzrõl. Így még tovább puhul és krémesebb lesz.
Az epret megmostam, félbe vágtam. Egy csomag vaníliás cukorral és fél deci fehérborral fõztem pár percig.
Forrón és hidegen egyaránt jól esik.