VKF 50. - Rózsaszörp + Rózsás baklava fagyi
sponsored links
Ez a recept Selectfood csodálatos és a jubileumi alkalomhoz illõ VKFkiírására született! A téma az ehetõ virágok voltak.
Az ötlet a baklava nyáriasításából jött! Mivel a baklavát sokszor narancsvirágvízzel készítik, és nálunk nem sok narancsvirágot találni, így gondoltam megpróbálom rózsával helyettesíteni, ami számomra szintén elég keleti ízvilágot idéz. Így született meg az édes-szirupos-diós réteskosárban, a könnyed nyári rózsafagyi, aminek mellékterméke egy hûsítõ nyári szörp lett!
Rózsaszörp
Hozzávalók:
- 8dl víz
- 8 evõkanál cukor
- 8 nagy fej rózsa szirmai (nem permetezett)
Elkészítés:
A vizet a cukorral addig fõzzük, amíg a cukor fel nem olvad, majd beledobjuk a rózsák szirmait, félretoljuk a fõzõlapról, és fedõ alatt hagyjuk kihûlni, majd 1 napra hûtõbe tesszük. Leszûrjük és már fogyasztható is (nem kell higítani)!
Rózsás baklava fagyi
Hozzávalók:
Rétes kosárhoz: ...