VKF 50. - Rózsaszörp + Rózsás baklava fagyi

2012-07-23

sponsored links

VKF 50. ? Rózsaszörp + Rózsás baklava fagyi

Ez a recept Selectfood csodálatos és a jubileumi alkalomhoz illõ VKFkiírására született! A téma az ehetõ virágok voltak.
Az ötlet a baklava nyáriasításából jött! Mivel a baklavát sokszor narancsvirágvízzel készítik, és nálunk nem sok narancsvirágot találni, így gondoltam megpróbálom rózsával helyettesíteni, ami számomra szintén elég keleti ízvilágot idéz. Így született meg az édes-szirupos-diós réteskosárban, a könnyed nyári rózsafagyi, aminek mellékterméke egy hûsítõ nyári szörp lett!

Rózsaszörp

Hozzávalók:
-          8dl víz
-          8 evõkanál cukor
-          8 nagy fej rózsa szirmai (nem permetezett)

Elkészítés:

A vizet a cukorral addig fõzzük, amíg a cukor fel nem olvad, majd beledobjuk a rózsák szirmait, félretoljuk a fõzõlapról, és fedõ alatt hagyjuk kihûlni, majd 1 napra hûtõbe tesszük. Leszûrjük és már fogyasztható is (nem kell higítani)!

Rózsás baklava fagyi

Hozzávalók:
Rétes kosárhoz: ...

Folytats a blogon ... dizajnmenza.blogspot.com/2012/07/vkf-...

sponsored links

Keres?s