VKF! 50. jubileumra-Túrós-mákos pohárkrém narancsvirágvízzel
sponsored links
Sajnos csak késõn kapcsoltam a mostani vkf témahirdetésre, pedig nagyon tetszik az ehetõ virágok felhasználásának ötlete a konyhában. Kézenfekvõ is nekem, mert épp nemrég vettem rózsa- és narancsvirágvizet, úgyhogy kapásból fel is tudtam használni ezeket a desszertnél.
Egyébként hõségriadós napokra is megfelelõ. A túrót nem kell melegíteni, a mákos krémet pedig még a reggeli hûvösebb órákban el lehet készíteni, és így összeállítva estére tökéletesen lehûl majd.
Hozzávalók 4 kisebb pohárhoz:
Túrós rész:
160 g túró
100 g tejföl
20 g nyírfacukor
1 ek. narancsvirágvíz
1 ek. citromlé
1/2 narancs héja (opcionális)
Mákos rész:
100 g darált mák
50 g nyírfacukor ...