VKF! 49. Hófehér meringa forró fehércsokiban, belga csokoládéfagylalttal
sponsored links
A mandulasarkos chriesi-nél jár most a Vigyázz, kész, fõzz! nevû játék. A témát nagyon érdekesre vette Noémi, ugyanis semmi más instrukciót nem adott, csak hogy a fogás amit elkészítünk, legyen fehér. Ki lehet egészíteni egy icipici színnel, de a fehér legyen az uralkodó. Bevallom, nem bírtam ki, rögtön elkezdtek járni a fogaskerekek, és beugrott ez a különleges édesség, amit az egyik kedvenc halas éttermemben szoktam kérni, általában télen, akkor esik igazán jól. Az eredeti receptben a forrócsokoládé hagyományosan magas kakaótartalmú csokiból készül, pici sóval, a habcsók pedig vanília vagy tejszínes fagylalttal van megtöltve. Én most ezt megcseréltem, így hidrogénezett növényi zsíroktól és aromáktól mentes fehércsokoládéból készítettem a forrócsokit, amiben alámerült 2 szelet meringa középen belga csokoládéfagyival.
- 66g szobahõmérsékletû tojásfehérje
- 66g porcukor
- 66g kristálycukor
- egy csipet só ...