Vizuális információ
sponsored links
"Az étcsokit, vagyis a keserûcsokit szeretem a legjobban, - de mit vártál? A Katica tortabevonón nõttem fel. Azért amikor Andi azt mondta egy-egy bonbonra, hogy nem sikerült, én inkább befaltam. Olyan volt a mûhelyében lenni, mint egy boszorkánykonyhában." - meséli Dittrich Ervin, akinek a bonbonkészítésrõl nyílt fotótárlata a pécsi Sipõcz Házban október 12-én. A Ház eredetileg egy patikamúzeum, így a képek java a régi gyógyszeres üvegekkel teli vitrinek fölött látható, illetve - talán mert a fotós operatõr is egyben - kisfilmet is meg lehet nézni a bonbonkészítésrõl.
A bonbonkészítés látványos. A fotók ráadásul a bonbonok minden munkafázisát bemutatják, a temperálástól és annak eszközeitõl (mint Ervin fenti képén) azon keresztül, hogy a bonbonformákból kicsöpög a felesleges csoki, a töltésig és a talpazásig. A kiállítás anyaga egy jóval nagyobb számú képanyag válogatott darabjaiból tevõdik össze. A fényképezés "alapanyagát" ezúttal a blogomon korábban már többször emlegetett (nem hiába lehetett a megnyitón bort is kóstolni) Kakas Bonbon kézmûvese, Tésenyi Andrea és bonbonjai szolgáltatták.
A tárlat megnyitóján mutatták be az Újjászületés elnevezésû bonbont is, amiben homoktöviskivonat ...