Vizsga

2011-08-17

sponsored links



Egy kis idõre én is eltûntem, kirándulni, nyaralni voltunk a párommal (sajnos hamar lejárt :( ), ma pedig vizsgám volt, mégpedig szakács vizsgám. A blogírás elkezdése után érlelõdött meg bennem a gondolat, hogy jó lenne elvégezni egy szakács tanfolyamot. Márciusban be is íratkoztam a Tabula Oktatási Központ szakács tanfolyamára, amelynek betetõzése és egyben vége a mai vizsga volt. Madaras Rozália szakácsnõnek, a mi Rózsika néninknek köszönhetõen sok új dolgot tanultam, tanultunk, fõleg azzal kapcsolatban, hogy milyen is hivatásként sütni - fõzni a vendéglátóiparban, hotelekben, éttermekben. Tanultam az alapanyagokról, az ételek osztályozásáról, a menü összeállításáról, de rengeteg új receptet is megismertem.
A vizsga nem volt nehéz, az elméleti rész egy teszt kitöltése volt, a gyakorlati részhez pedig, egy általunk fõzött fogást kellett bemutatnunk néhány szóban. Hála Istennek, a vizsga sikerült, a diplomámat kb. egy hónap múlva mutathatom meg, mert akkorra lesz kész.
A  vizsgára nagyon sok finomság sült - fõtt, én egy egyszerû, de finom fogást készítettem, tojással töltött húsgombócot, amit már láthattatok a blogomon ITT.
A társaim készítményei közül dizájn terén az én tetszésemet a gorgonzolával és aszalt szilvával töltött ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/08...

sponsored links

Keres?s