Vizes uborka télire tartósító nélkül!

2014-07-18

sponsored links



Egy 5 literes üvegbe 3 kg uborka fér. Közepes nagyságúakat válasszunk! A két végüket levágjuk, késsel megszurkáljuk, majd az üvegbe tesszük. Az aljára és a tetejére bõven tegyünk kaprot! Közé 8-10 ceruzanagyságú csíkokra vágott torma kerül. Hideg  vizet öntünk rá, majd leöntjük és megmérjük. 1 literhez 3 dkg sót számítunk (1 púpozott evõkanál). A levet felforraljuk és még forrón az üvegbe töltjük. Letakarjuk, vagy lazán rátesszük a tetejét, de nem zárjuk le. Néhány nap múlva zavarosodni kezd. Ha hideg a nyár, akkor éjszakára célszerû meleg vízbe állítani az üvegeket. A recept 10 nap várakozást ír, de én 5-6 nap után le szoktam zárni, és a kamrapolcra teszem.

Nem tévedés, NINCS BENNE TARTÓSÍTÓ! 
(Családunkban népszerû karácsonyi ajándék.:)
(Pelle Józsefné: Befõzés, házi tartósítás címû könyvébõl)

Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2014/07/vizes-...

sponsored links

Keres?s