vizes dunszt

2012-08-31

sponsored links

a száraz dunszt mellett van még a vizes dunszt is, ezt fõképp akkor alkalmazzák amikor a tartalmat tulajdonképpen nem akarjuk fõzni már, mint pl az uborkánál. De a natúr befõttek eltevésekor is így kell eljárni (pl meggy: csak friss, magozott meggyel kell megtömni egy befõttes üveget és rácsavarni a tetõt, majd vizes dunszt. ennyi)

A vizes dunszt kissé eszközigényesebb mint a száraz. Szükségünk lesz a legnagyobb lábasra amit otthon találunk, egy fõzõbetétre és egy üvegfogóra.

Fõzõbetét: bármi megteszi amit a lábas aljába tudunk tenni hogy az üvegek ne közvetlenül a lábas alján legyenek. A legjobb egy fémrács kis lábakkal ami nem rozsdásodik, de még én se találtam ilyet (ami van, az rozsdásodik, a másik meg nem fér bele a lábasomba) úgyhogy marad az õsmegoldás: egy rongydarab. Aminek még az a pozitívuma hogy kicsit véd az összekoccanástól és a fazékhoz koccanástól is.

Üvegfogó: eddig csak külföldi oldalakon láttam, de szerencsére a teszkó is elkezdte forgalmazni az üvegfogót, ami nélkül nagyon nehéz a forró vízbõl ki- és berakodást intézni.

A nagy lábasunkat megtöltjük vízzel, sokkal! A lényeg hogy amikor beletesszük az üvegeket, majd ...


Folytats a blogon ... befozok.freeblog.hu/archives/2012/08/...

sponsored links

Keres?s