Vitorlás szendvics
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 bagett
- 100 g vaj
- 100 g téliszalámi
- 1 kígyóuborka
- 1 paradicsom
Elkészítés:
- A bagettet felszeleteljük és minden szeletet megkenünk vajjal, majd szalámi szeleteket helyezünk rájuk.
- A kígyóuborkából hosszú és vékony szeleteket vágunk (nagyon srégen vágjuk a szeleteket, nem pedig karikázzuk).
- A paradicsom belsõ puha részét nem használjuk fel, csak a külsõ húsos részt, ebbõl kis háromszögszerû darabokat vágunk.
- Végül nincs más dolgunk, mint a szalámis szendvicseinkre rátûzni a "vitorlákat": veszünk 1 szelet uborkát, óvatosan átszúrjuk egy fogpiszkálóval mindkét végét, majd beszúrjuk a kenyérszeletbe. Minden vitorla tetejére díszítésként egy paradicsomdarabkát teszünk. (Mondjuk ez a "zászló" :) )
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Tökéletes gyerekzsúrra, vagy bármilyen alkalomra, amikor a megszokott szendvicset nem a megszokott (unalmas, egyszerû) külsõvel szeretnénk az asztalra tenni.
- Mindenképpen arra törekedjünk, hogy az uborkaszeletek a lehetõ legvékonyabbak legyenek, mivel a puha kenyérszeletekben csak akkor fog megállni a fogpiszkáló, ha könnyû a "vitorla".
- A szendvicseket gazdagíthatjuk egyéb hozzávalókkal is. Ez egy gyors, egyszerû verzió, alap hozzávalók felhasználásával.