Visszatértem a gyorskajákhoz

2018-06-03

sponsored links

Az az igazság, hogy konyhamûvészeti tekintetben jelenleg tartós mélypontomat élem. Nem tudom, más anyák hogyan csinálják, de a kreativitásom jelenleg a maximum 30 perc alatt elkészíthetõ ételekre koncentrálódik. A 30 percet persze úgy számolva, hogy közben vagy 50-szer kell megszakítani a fõzést és eltávolítani a kis csirkefogót nemkívánatos helyekrõl. Plusz ezt még spékeljük meg azzal, hogy mivel képtelen vagyok elõre tervezni, ezért ad hoc abból fõzök, amit a hûtõ alján és a kamrában találok. Bízom benne, hogy idén nem viszi el valami betegség a kertben a zöldségeket és akkor legalább az mindig lesz itthon. Prüccs jelenleg úgysem aprózza el: fél paradicsomnál kisebbnek már neki sem áll. Én meg gyõzzem kimosni a paradicsomlébõl. :)
Ez a recept ugyan régi, de tökéletesen beleillik a mostani menünkbe. :) Gyorskaja, persze egészséges verzióban. :)

A recept a Kifõztükben is megjelent, a fûszerkeverék pedig természetesen a Fûszerésztõl van (váááá imádok bemenni a boltba és tobzódni a fûszerillatban). :)

Harisszás csirkemell zöldséges quinoasalátával



Hozzávalók 2 személyre
2 szelet csirkemellfilé
1 teáskanál harissza fûszerkeverék

olaj
10 dkg quinoa
10 dkg uborka
10 dkg koktélparadicsom
1/2 kisebb lila hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1/2 citrom leve
1 evõkanál olívaolaj

A quinoát alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, kevés olajon megpirítjuk, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségû vízzel felöntjük. Kis lángon kb. 15 perc alatt megfõzzük. A húst sózzuk, és megszórjuk a fûszerkeverékkel. Kevés olívaolajon kisütjük. A zöldségeket és a petrezselymet felaprítjuk, elvegyítjük a quinoával, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal. A felszeletelt csirkemellel tálaljuk.

CH tartalom: 19 g CH/fõ
Kalóriatartalom: 181 kcal/fõ





Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2018/06/visszate...

sponsored links

Keres?s