Virágos ízek egész évben
sponsored links
Kedves Olvasóim!
Bár nekem továbbra is nagyon kevés idõm jut a konyhai teendõkre, szeretném, ha Ti nem mulasztanátok el megtenni, amit csak most lehet: a tavasz ízeit üvegekbe zárva megõrizni, akár az egész esztendõre.
Talán emlékeztek még, mennyi minden készült konyhámban pár éve virágokból: illatos ecetek, cukor, tea, szörp, szirup, üdítõ, kivonat, likõr, lekvár és zselé, az utóbbiakból késõbb sokféle desszert, sütemény, sörbet, fagylalt.
Bizonyos virágokkal kevesebb, némelyekkel sokkal több a munka. Közös azonban bennük, hogy a eredmény - a feldolgozás módjától függõen is - általában egy kisebb mennyiségû esszencia, ami a tavasz ízeit varázsolja ételeinkbe.
Nézzük, mivel is dolgozhatunk mostanában (a virágok nevére kattintva juttok el a receptekhez): ...
Bár nekem továbbra is nagyon kevés idõm jut a konyhai teendõkre, szeretném, ha Ti nem mulasztanátok el megtenni, amit csak most lehet: a tavasz ízeit üvegekbe zárva megõrizni, akár az egész esztendõre.
Talán emlékeztek még, mennyi minden készült konyhámban pár éve virágokból: illatos ecetek, cukor, tea, szörp, szirup, üdítõ, kivonat, likõr, lekvár és zselé, az utóbbiakból késõbb sokféle desszert, sütemény, sörbet, fagylalt.
Bizonyos virágokkal kevesebb, némelyekkel sokkal több a munka. Közös azonban bennük, hogy a eredmény - a feldolgozás módjától függõen is - általában egy kisebb mennyiségû esszencia, ami a tavasz ízeit varázsolja ételeinkbe.
Nézzük, mivel is dolgozhatunk mostanában (a virágok nevére kattintva juttok el a receptekhez): ...