Virágos piskótarolád
sponsored links
Még télen készítettem ezt a virágos roládot, csak a bejegyzését halogattam. Most is idõszerû lehet, fõleg ha friss gyümölcsökkel töltjük.
Hozzávalók a habhoz: 1 tojásfehérje, 30 g cukor, 40 g liszt, 30 g olvasztott vaj vagy margarin, pár csepp piros ételfesték.
A piskótalaphoz: 4 tojás, 120 g cukor, 120 g liszt, fél tasak sütõpor.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet meg az ételfestéket. Egy nylon tasakba tesszük, amit aztán az egyik sarkánál kivágunk és egy sütõpapírral bélelt tepsibe(30x35) tetszés szerint virágokat, köröcskéket rajzolunk.
Ha a rajzolással megvagyunk, a tepsit tíz percre a FAGYASZTÓBA tesszük. Addig elkészítjük a piskótamasszát.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd rendre hozzákavarjuk a sárgákat is, a végén a ...