Virtù
sponsored links
Turelem, kemeny munka, figyelem.
A sok-sok hozzavalon kivul ezek a is fontos elemei ennek a tartalmas olasz
levesnek, ami a kozep Italia-i Abruzzo tartomanyban terjedt el, a szulovarosa Teramo.
Gyakorlatilag a "tel temetese" es a csirazo, viragzo tavasz unneplese ez a majus 1-en
- altalaban nagy mennyisegben - elkeszitett etel elsodleges kuldetese; a telrol fenmaradt
maradek alapanyagok felhasznalasa, a spajz uritese, valamint a friss tavaszi friss termenyek
egyesitese.
A "Virtù" gyakorlatilag egy nagyon gazdag "minestrone", zoldsegleves; amelyben a millionyi
zoldsegen kivul a kredencben tartott pacolt sonka utolso, feltve orzott darabja is nagy
szerepet kap. Pasta-t, vagyis szaraz tesztat (van aki tojasos tesztat) is foznek bele.
Majus 1-en a itteni ettermekben, falusi turizmusokban, gazdasagokban, es egyszeru
otthonokban nagy, szinte ipari mennyisegu "Virtù" fo, akar "elvitelre" is lehet rendelni.
Aprilis 30-an mar nagy elokeszuletek folynak, ekkor kezdik el elokesziteni az alapanyagokat.
Beaztatjak a a szaraz huvelyeseket, osszedaraboljak a zoldsegeket.
Majus 1-en hajnalban 7 (!) oran keresztul fozik.
Szaraz huvelyesek: tobbfajta szarazbab, csircseriborso, lencse
Friss tavaszi zoldseg: zoldborso es lobab
Zoldsegek: burgonya, sargarepa, zeller, cukkini, articsoka, bietola ...