Virslisaláta tojással
sponsored links
6 db fõtt tojás
6 pár virsli
1 csokor új-, vagy póréhagyma
1 kis vöröshagyma
pici olívaolaj
6 db savanyú uborka (közepes méretû)
1 kis poharas tejföl*
ua. mennyiségû majonéz*
(tartármártás, házi majonézbõl)
1 ek dijoni mustár*
tengeri só*
fehér bors*
reszelt szerecsendió*
A keményre fõtt tojásokat
(10 perces-aminek a fõzõvizébe
1 ek szódabikarbónát tettem-,
így sokkal könnyebben jött le a héja)
a tojásszeletelõbe tettem;
elõször szeletekre szoktam vágni, majd fordítok
egyet az egészen és keresztben is átvágom.
Hasonló módon, mint a
írásomnál, a hagymák ennél sem
nyersen kerülnek bele;
a szeletekre vágott vörös- és a karikára vágott
újhagymát (zöldjével együtt) nagyon kevés
olívaolajon 1 percig dinsztelem
-ez az idõ pont elég arra, hogy elvegye az erõs ízét-,
majd kihûtöm kicsit.
A virslit nyersen karikára vágom,
az uborkát félbe, majd szeletelem.
Amíg a hagyma hûlik,
amihez tejfölt és pluszban még
õrölt szerecsendiót keverek.
(A + B= tartármártás :)))
Óvatosan összeforgatom a hozzávalókat
és (ezt viszont) behûtve tálalom.