Virslisaláta tojással

2014-04-18

sponsored links

    Hozzávalók:
    6 db fõtt tojás
    6 pár virsli
    1 csokor új-, vagy póréhagyma
    1 kis vöröshagyma 
    pici olívaolaj
    6 db savanyú uborka (közepes méretû)
    1 kis poharas tejföl*
    ua. mennyiségû majonéz*
    (tartármártás, házi majonézbõl)
    1 ek dijoni mustár*
    tengeri só*
    fehér bors*
    reszelt szerecsendió*
      A keményre fõtt tojásokat
    (10 perces-aminek a fõzõvizébe
    1 ek szódabikarbónát tettem-,
    így sokkal könnyebben jött le a héja)
    a tojásszeletelõbe tettem;
    elõször szeletekre szoktam vágni, majd fordítok
    egyet az egészen és keresztben is átvágom.
    Hasonló módon, mint a
    írásomnál, a hagymák ennél sem
    nyersen kerülnek bele;
      a szeletekre vágott vörös- és a karikára vágott
    újhagymát (zöldjével együtt) nagyon kevés
    olívaolajon 1 percig dinsztelem
    -ez az idõ pont elég arra, hogy elvegye az erõs ízét-,
    majd kihûtöm kicsit.
    A virslit nyersen karikára vágom,
    az uborkát félbe, majd szeletelem.
    Amíg a hagyma hûlik,
    amihez tejfölt és pluszban még
    õrölt szerecsendiót keverek.
    (A + B= tartármártás :)))
    Óvatosan összeforgatom a hozzávalókat
    és (ezt viszont) behûtve tálalom.

        Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/04/virs...

        sponsored links

        Keres?s