Virslis táska
sponsored links
Ez a virslis táska szilveszterre készült, hogy ne csak igyunk, hanem együnk is valamit :) Na jóóó, azért ez túlzás, mert nem vagyok valami nagy ivó, de akkor is kellett valami kis nasi is:)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (nálam ch csökk)
- 12.5 dkg margarin
- 1 egész tojás + 1 sárgája
- 2 tk. só
- 2.5 dkg élesztõ
- kb 2 dl langyos tej
- 10 db virsli (nálam most a vékony fajta)
- 15 dkg reszelt sajt + szezámmag
- mustár
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval. Az élesztõt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, majd ha felfutott, mehet a liszthez. A margarint kicsit megolvasztjuk mikróban, majd elkezdjük gyúrni a tésztát. Langyos tejet tegyünk hozzá, ha kell még bele folyadék, nekem még kb 1 dl kellett hozzá, de ez lisztfüggõ is.
Ha kész a tészta, letakarva hagyjuk 45 percet- 1 órát kelni.
A megmaradt tojás fehérjét ne dobjuk ki, mert kelleni fog a kenéshez.
Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztánkat vékonyra.
A virsliket én félbe vágtam, rátettem a tésztára, így méreteztem ki a kis téglalapokat, hogy mekkorák kellenek majd.
A téglalapokat képzeletben (hosszában) elfelezzük, az egyik oldalára kenünk mustárt, a másikat pedig késsel bevagdossuk. A mustárra teszünk egy kis reszelt sajtot, erre mehet a virsli, majd ráhajtjuk a késsel bevagdosott felét és összenyomkodjuk, majd a két szélét is kissé összenyomkodhatjuk, bár nem fog kiesni a virsli.
A kész táskáinkat lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, szórunk rá szezámmagot és sajtot is, majd mehetnek a sütõbe kb 30 percre.
19 db lett belõle, mert közben valaki kóstolgatta is a nyers tésztát :)