Virslis tarhonya
sponsored links
Bár már korábban készült ez a nagyon egyszerû ebéd, de még nem került fel a blogra. Tulajdonképpen 30 perc alatt meleg ételt tálalhatunk, rohanós napokon jól jöhet.
Hozzávalók 3 fõre:
*1 csésze tarhonya (2,5 dl)
*2 ek olaj
*2 csésze víz
*1 csapott kk só
*0,5 leveskocka
*4 szál füstölt pulyka virsli
*3-4 ek olaj
A tarhonyát 2 evõkanál olajon világos barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel. (Óvatosan, nehogy a felcsapó gõz megégesse a kezünket!)
Beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a leveskockát. Fedõ alatt mérsékelt lángon addig fõzzük, míg az összes víz el nem párolog és a tarhonya meg nem puhul. Természetesen párszor jól átkavarjuk.
Ez alatt a virsliket apró kockára vágjuk, kevéske olajon megsütjük, kicsit lecsöpögtetjük.
A megpuhult tarhonyához keverjük és melegen, savanyú uborkával kínáljuk.