Virslis-sajtos kenyér, azaz bástyakenyér

2017-05-23

sponsored links

Szintén nagy kedvence lehet ez a gyerekeknek. 


Virslis-sajtos kenyér

Hozzávalók 2 ?virághoz?, a tésztához: 60 dkg liszt, 5 g szárított élesztõ, 1 csapott evõkanál só, 3 evõkanál olívaolaj, 4,2 dl tej vagy víz;
továbbá: 15-20 dkg reszelt sajt, 7 szál virsli, mustár, 1 tojássárgája, 1-2 evõkanál tej.

Elkészítése:  A tészta hozzávalóiból egynemû tésztát gyúrunk, majd letakarva, langyos helyen hagyjuk duplára kelni. Miután a tészta megkelt, kétfelé osztjuk, majd mindkét felet 7-7 egyenlõ részre vágjuk. A részecskéket téglalapokká nyújtjuk, majd háromba hajtjuk, és sodrófával kissé megnyomkodjuk (fotó: fázis 1). Ezután a tészta egyik oldalát kb. kisujjnyi távolságonként bevagdossuk (fotó: fázis 2). Vékonyan megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt sajttal, ráhelyezünk egy fél virslit (fotó: fázis 3), és szorosan feltekerjük. A tekercseket, bevagdosott felükkel felfelé sütõpapírral bélelt 18-20 cm átmérõjû formába helyezzük, és hagyjuk kelni még kb. 20-25 percig. Az egészet megismételjük a másik tésztarésszel is. Miután újrakelt, lekenjük tejjel elkevert tojássárgájával, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha idõnap elõtt pirulna, a hõt csökkenthetjük 170 fokra, és a kenyérkét letakarhatjuk sütõpapírral.




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/05/v...

sponsored links

Keres?s