Virslis pite

2017-06-14

sponsored links







A hûtõben árválkodó virslit már nagyon el akartam használni, de fõtt virslinek egy ideje már túl egyszerûnek érzem. Persze néha kell az is, de most inkább pitetöltelékként szerettem volna látni. A póréhagyma is ajánlkozott ? ?õ? is régóta várt már a sorára, úgyhogy most egyazon ételbe kerültek. Finom ebéd lett belõle, és majdnem nem maradt belõle másnapra. :D






Hozzávalók 24 cm-es pitesütõ formához:

Tésztához:
20 dkg fehér tönkölybúzaliszt
17,5 dkg zabpehelyliszt
18,75 dkg vaj
1 ? tojás
1 ek. cukor
1 csapott tk. só
kb. 30 ml hideg víz

Töltelékhez:
5 szál frankfurti virsli darálva
1 nagy póréhagyma
1 nagy sárgarépa felkockázva, párolva
3 dkg vaj
1 púpozott ek. zöldfûszeres citrombors
kashmiri csili

8 dkg tejföl
1 tk. mustár
1 és ? tojás
1 ek. zsemlemorzsa

elkészítés:

  1. A tésztához a lisztkeverékhez adjuk a többi hozzávalót, morzsalékossá dolgozzuk, a vízzel összeállítjuk, és sima felületû tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett felületen 30 cm átmérõjû kör alakúra kinyújtjuk, a nyújtófa segítségével a piterácsozóra fektetjük és áthengerítjük rajta a nyújtófát, hogy a tészta a rácsmintába nyomódjon.
  3. A rácsbetétet a tésztával együtt kiemeljük a mintázó alsó részébõl. A rácsos tésztát a betéten hagyjuk, ráfektetjük a pitesütõformát, rányomjuk, hogy a forma széle elvágja a tésztát és a rácsos tészta ilyen módon akkora legyen, mint a sütõforma. Folpackkal letakarva hûtõbe tesszük.
  4. A lehulló tésztadarabokat összegyúrjuk, 27 cm átmérõjû körlappá kinyújtjuk, a sütõformába illesztjük, és villával több helyen megszurkáljuk. Folpackkal lefedve hûtõbe tesszük annyi idõre, ameddig a tölteléket elkészítjük.
  5. A töltelékhez a felforrósított vajon megdinszteljük a felaprított pórét, hozzáadjuk a párolt répát, a darált virslit, és a fûszerekkel meghintve 5 percig sütjük. Miután langyosra hûlt, hozzákeverjük a tejföllel, mustárral simára dolgozott, felvert tojást.
  6. A tésztakosarat meghintjük a zsemlemorzsával, elosztjuk benne a tölteléket, majd körkörösen elrendezzük és kissé belenyomkodjuk a kockára aprított mozzarellát.
  7. A rácsbetéten lévõ tésztát óvatosan a töltelékre borítjuk, majd a pitét elõmelegített sütõben készre sütjük.
  8. A sütõformában kicsit hûlni hagyjuk, majd kivesszük belõle, és tányérra helyezzük. A tetejét petrezselyemlevélkékkel díszíthetjük, és melegen tálaljuk.

sütési hõfok: 170°C
sütési mód: hõlégkeverés
sütési idõ: kb. 35 perc














Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/06/virsl...

sponsored links

Keres?s