Virslis, mustáros kelbimbó leves
sponsored links
Újabb életünk kezdetén, Hollandiában igyekszem abból fõzni, ami a legolcsóbb, ami akciós, hogy spórolni tudjuk a pénzt, míg munkát találunk :) Így született ez a finom leves is, és egyszerûsége ellenére nagyon finom :)
Hozzávalók(5 - 6 személy részére): 40 dkg kelbimbó, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 3 krumpli, 50 dkg virsli, 2 szál szárított csombort, szárított kapor, só, bors, 2 evõkanál csípõs mustár, ecet ízlés szerint. Az eresztékhez: 4 evõkanál liszt, 1 tojás, 2 dl tej.
Elkészítése: Kb, 2, 5 liter vizet fõni teszünk, amikor felfõtt hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, mikor a sárgarépa majdnem megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a finomra aprított hagymát, a csombort összekötözve, a kaport, sózzuk, borsozzuk. Amikor a krumpli is megpuhult beletesszük a kettõbe vágott kelbimbót, a karikára vágott virslit, együtt puhára fõzzük. A mustárt felhígitjuk egy kevés levessel, a levesbe kavarjuk. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel, hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besûrítjük, ha szükséges még fûszerezzük. A levest levesszük a lángról, az ecettel savanyítjuk.
Megjegyzés: Ha nem természetes bélbe töltött virslit veszünk, akkor a héját távolítsuk el, úgy szeleteljük. Friss csomborral és kaporral is készíthetjük.
Hozzávalók(5 - 6 személy részére): 40 dkg kelbimbó, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 3 krumpli, 50 dkg virsli, 2 szál szárított csombort, szárított kapor, só, bors, 2 evõkanál csípõs mustár, ecet ízlés szerint. Az eresztékhez: 4 evõkanál liszt, 1 tojás, 2 dl tej.
Elkészítése: Kb, 2, 5 liter vizet fõni teszünk, amikor felfõtt hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, mikor a sárgarépa majdnem megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a finomra aprított hagymát, a csombort összekötözve, a kaport, sózzuk, borsozzuk. Amikor a krumpli is megpuhult beletesszük a kettõbe vágott kelbimbót, a karikára vágott virslit, együtt puhára fõzzük. A mustárt felhígitjuk egy kevés levessel, a levesbe kavarjuk. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel, hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besûrítjük, ha szükséges még fûszerezzük. A levest levesszük a lángról, az ecettel savanyítjuk.
Megjegyzés: Ha nem természetes bélbe töltött virslit veszünk, akkor a héját távolítsuk el, úgy szeleteljük. Friss csomborral és kaporral is készíthetjük.