Virslis lecsó gombás rizzsel
sponsored links
Virslis lecsó gombás rizzsel
Mai lecsóm.
Hozzávalók:
- 50 dkg lecsópaprika
- 20 dkg vöröshagyma
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 25 dkg paradicsom
- 10 dkg virsli
- 5 dkg füstölt szalonna
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs pirospaprika
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 csésze rizs
- napraforgó olaj
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, a hagymát, paprikát, paradicsomot nagyobb darabokra, a gombát kisebbekre vágom. A virslit felszeletelem.
Egy serpenyõben olajon megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a paprikákat, megszórom a fûszerekkel, hozzáadom a paradicsomot, beleteszem a virslit.
Közben megfõzöm a rizst, s megdinsztelem a gombát. A kettõt összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé gombás rizst.