Virslis-krumplis paradicsomos egytálétel
sponsored links
Tényleg egytálétel, mert ami laktató az mellé már nem nagyon kell mást enni se elõtte, se utána. Legfeljebb kicsit késõbb valami édességet - már aki szereti, és tudom, hogy azok vannak többen, akik szeretik.
Hozzávalók: 4 adag
2 vagy 4 pár juhbeles virsli - ha nagyevõ valaki - 8-10 nagyobb darab fõtt burgonya, 1 vöröshagyma, 2 ek, libazsír, 2 dl tejföl vagy tejszín, 4 púpozott ek. sûrített paradicsom, 2 dl tej, só, bors, 2 szál zeller zöld, snidling, vagy bazsalikomlevél
A hagymát apróra vágtam és a zsírban üvegesre pároltam, belekevertem a karikára vágott burgonyát, és a karikára vágott virslit és ráöntöttem a tejet. A tejfölt összekevertem a sûrített paradicsommal és ezt is ráöntöttem a hagymás-burgonyás virslire. Fûszereztem sóval, borssal, belekevertem az apróra vágott zeller zöldet és mérsékelt lángon 15 perc alatt készre fõztem.
Tálaláskor apróra vágott bazsalikommal megszórtam.
Tipp: virsli helyett krinolin is lehet, de jobb minõségû kolbász is.