Virslis koszorú

2011-11-26

sponsored links

új virslis kifli

Ha a kelt tészta már megvan fejben, vagyis a jó alaprecepthez türelem és némi gyakorlat társul, akkor a legjobb játék az egészben a formázás. Felbukkan a blogokon egy újszerû, de hihetetlenül egyszerû forma, és mindenki kipróbálja. Azt is érdekes látni, hogy azonos kiindulással egészen más formák jönnek létre. Néhány ilyen koszorúval egy egész napos kirándulást megoldottam, jobban estek, mint a szendvicsek.

Virslis koszorú (6 darabhoz):

2 dkg élesztõt 2 kockacukorral feloldunk kb. 1,5 dl langyos tejben. 15 percig hagyjuk felfutni, majd elkeverjük 30 dkg liszttel (fele lehet rétesliszt), 1 teáskanál sóval, 1 tojássárgával. 10 percig dagasztjuk dagasztógéppel, közben belegyúrunk 2-3 dkg olvasztott vajat, és ha szükséges, még 1-2 evõkanál tejet. Lefedve langyos helyen 1 órát kelesztjük. Kicsit meggyúrjuk, és hat egyenlõ részre vágjuk. A gombóccá gömbölyített darabokat letakarjuk, és mindig csak egyet veszünk elõ. Hosszúkásra nyújtjuk, éppen akkorára, hogy egy virsli belehajtható legyen. 1-1,5 centiméterenként bevagdossuk, de csak a virsliket ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s