VIRSLIS FONAT LEVELES TÉSZTÁBÓL
sponsored links
Finom fonat- egyszerû hozzávalókból- virsli leveles tésztában. Sok blogger elkészítette, kipróbálta.
Egy nagyszerû választás szilveszterre vagy egy hétköznapi vacsorára. Adrienn készítette :)
1 csomag leveles tészta
6 roppanós virsli
10 dk mogyoróhagyma, karikára vágva megsütjük és leitatjuk
200 g trappista sajt (kemény sajt)
1 nagy kovászos uborka vagy csemege (jelen esetben csemege uborkával készült)
2 evõkanál mustár
olaj a hagyma sütéséhez
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 evõkanál szezámmag
egy csipet fekete só
A kiolvadt, kiterített leveles tésztát gondolatban 3 részre osztjuk. Ha egyben van a leveles tészta, kiolvadás után 2-3 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Hosszában a középsõre helyezzük a hozzávalókat, a két szélsõ részt párhuzamosan, srégen csíkokra bevágjuk késsel vagy pizzavágó rolóval, ezzel fogjuk majd betakarni a tölteléket, úgy, mint a kígyórétesnél szokták.
Közepére helyezzük a sajtszeletek felét, rá a virslit, hosszában. Ráhelyezzük a karikára vágott uborkát (nagyon jó ízt ad neki), rányomjuk a flakonból a mustárt cikk-cakk vonalban és rászórjuk a sült, papírtörlõvel leitatott hagymát.
Kétoldalról a tészta csíkokkal keresztbe, felváltva, elõször jobbról és aztán balról- a töltelékre fektetjük. A tészta végét összecsípjük, vagy a rétes alá behajtogatjuk.
Tepsibe helyezzük, sütõpapírra és lekenjük a tetejét felvert tojássárgájával. Megszórjuk a sóval és szezámmaggal. Elõmelegített sütõben 180C fokon 20-25 perc alatt szépre sütjük :)
Pár perc múlva szeleteljük.