Virslis bucik
sponsored links
Kedvenc kelt tészta receptemet soha nem cserélném fel, legyen az akár édes, akár sós tészta.
Ha édes tésztaként készítem, akkor kicsivel több cukrot (édesítõszert) teszek bele, de amikor -mint most is- virslivel, vagy sajttal, kolbásszal töltöm, akkor csak éppen annyi cukrot használok, ami az élesztõ felfuttatásához kell.
Ezek a bucik annyira sikeresek voltak, hogy félbevágva nem volt lehetõség fotót készíteni, mert nem volt félidõ. Családom csak úgy nyelte, mint kacsa a nokedlit, de ha jól megnézzük az elsõ fotót, akkor az egyikbõl kikandikál a virsli :)
65 dkg liszt (most Nagyi titka lisztet használtam)
3 tojás sárgája
3 evõkanál étolaj
4 deci langyos tej
4 dkg élesztõ
1 mokkáskanál só ...
3 tojás sárgája
3 evõkanál étolaj
4 deci langyos tej
4 dkg élesztõ
1 mokkáskanál só ...