Virslis bucik

2013-01-25

sponsored links


Kedvenc kelt tészta receptemet soha nem cserélném fel, legyen az akár édes, akár sós tészta.
Ha édes tésztaként készítem, akkor kicsivel több cukrot (édesítõszert) teszek bele, de amikor -mint most is- virslivel, vagy sajttal, kolbásszal töltöm, akkor csak éppen annyi cukrot használok, ami az élesztõ felfuttatásához kell.
Ezek a bucik annyira sikeresek voltak, hogy félbevágva nem volt lehetõség fotót készíteni, mert nem volt félidõ. Családom csak úgy nyelte, mint kacsa a nokedlit, de ha jól megnézzük az elsõ fotót, akkor az egyikbõl kikandikál a virsli :)

65 dkg liszt (most Nagyi titka lisztet használtam)
3 tojás sárgája
3 evõkanál étolaj
4 deci langyos tej
4 dkg élesztõ
1 mokkáskanál só ...

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2013/01/virsl...

sponsored links

Keres?s