Virsli tehéntúrós spirálban chilli szósszal
sponsored links
Ennek a receptnek az-az érdekessége, hogy tésztája tehéntúróval készül. Kiváló vendégváró, és nagyon jól passzol a foci meccsek izgalmában elfogyasztott sörök mellé:)))
Hozzávalók: 1 vaj, 25 dkg tehéntúró és liszt amennyit felvesz, só.
A hozzávalókat összegyúrtam, majd kiseritettem és vékony csikokra vágtam. A csikokat feltekertem a virslire. Vajazott, liszttel megszórt tepsibe helyeztem õket, megkenegettem egy felvert tojással és sajtot szórtam rájuk.
Elõmelegitett sütõben kb. 25 percet sütöttem, mig szép aranysárgák nem lettek.
Közben készitettem mellé chilli szószt.
Hozzávalók: 1 kiskanálnyi mogyoró olaj, 6 cikk apróra vágott fokhagyma, 2 apróra vágott kisebb hagyma, 4o dkg paradicsom, ez lehet konzerv is, 1o dkg nagyon csipõs chilli paprika, 1 kiskanálnyi hal szósz (fish sauce), 3 kiskanályni borecet, 3 kiskanálnyi cukor. Ha friss paradicsomot használunk, akkor a héját húzzuk le. Én ezt használtam, ezért lett a szósz kissé sápadt.
Az olajat felhevitettem és megpiritottam benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzátettem a paradicsomot és apróra vágott chilli paprikákat. Belekavartam a hal szószt, a borecetet, a cukrot és hagytam összefõni, majd lezártam a tüzet és hagytam hûlni. Mikor teljesen meghûlt, átturmixoltam.
Kis üvegbe tettem, pár napig a hûtõben eláll. Na de szerintem a foci bajnokságnak köszönhetõen nem éri meg a pár napot:))). A virsli tekercsek sem tartottak több mint 15 percet?