Virsli kelt tésztában
sponsored links
Van egy pereces itt a városban (azaz több, csak mi ezt favorizáljuk), ahol sokszor megállunk, bár teljes tudatában vagyunk annak, hogy amikbõl készülnek a finomságaik, azok tele vannak egy bizonyos magánhangzóval. Azaz E-kel. Próbálom magam fékezni, hogy minél kevesebbszer álljunk ott meg, de Oldalborda szereti, gyerekek szintén. Arról ne is tegyek említést, hogy pénztárca gyilkos hely ha rendszeresen látogatjuk. Igaz, hogy más pereces ha ingyen dobná utánam, akkor sem kellene. De ott....... Így ha nem bólintok rá sûrûn arra, hogy álljunk ott meg, kénytelen vagyok itthon hasonlót készíteni. Sõt, még jobbat, hisz már a gyerekek is tudják, hogy ami itthon készül, az sokkal egészségesebb (oké, ne firtassuk, hogy szénhidrát, kalória és társai....én csak az ábécét iktatom ki ezzel az itthoni készítéssel).
Mondom, hogy pereces. De van egy virslis tekercsük, van pikáns kolbászosuk (azt még nem utánoztam le, bár van tuti hentesünk, aki nem gyúrja agyon a termékeit nemkívánatos adalékokkal, csak épp nincs olyan vékony kolbász a termékskáláján), s vannak a perecek. Ez utóbbiból van sós, na azt nem vesszük. Kb. 1 heti sóigényem nem akarom pár perc alatt betolni. Szóval az felejtõs. Van még mákos, szezámmagos meg sajtos. Hú, a sajtos.....nyamm.
Hozzávalók: ...