Virsli házilag
sponsored links
Házi virsli, mindenféle adalék, színezék és ízfokozó nélkül. Én kicsit megfüstöltem, de akár ki is maradhat, natúron is finom. Fagyasztás, majd fõzés után a vékony héját könnyen le lehetett húzni.
Hozzávalók: 2,5 kg felsõ csirkecomb, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 4 dkg só, 1 evõkanál fehérbors, 1 teáskanál fûszerpaprika, 1 teáskanál szerecsendió, ? teáskanál gyömbérpor, 30 m júhbél.
Elkészítése:
- A csirkecombokat kicsontoljuk, bõrét lehúzzuk, a húst megmossuk és szûrõben lecsöpögtetjük.
- A csontokból és a bõrbõl a hagymával meg a fokhagymával 7 dl alaplevet fõzünk. Lehûtjük, majd kásásra fagyasztjuk.
- A húst csíkokra felvágjuk.
- Közepes lyúkú tárcsán ledaráljuk.
- Újból ledaráljuk kisebb lyukú tárcsát használva.
- A húst egy tálba tesszük, rászórjuk a fûszereket.
- Miközben a kásás húslevest adagoljuk, egy botmixerrel turmixoljuk.
- Az összeturmixolt massza állaga krémes kell legyen.
- A júhbelet langyos vízbe áztatjuk, 1 m-es darabokra vágjuk, majd felfújjuk.
- Kolbásztöltõ segítségével a masszát a belekbe töltjük.
- A megtöltött virslit tetszõleges méretûre párosítjuk, 5 percig hideg vízben tarjuk.
- Tepsibe helyezzük, felöntjük langyos vízzel, majd forró sütõben 30 percig gõzöljük.
Rúdra akasztjuk, 1 napig szikkadni hagyjuk, majd gyenge füstön füstöljük.