VINDALOO CSIRKE
sponsored links
Nagyon szeretem az indiai konyhĂĄt. Friss, Ăzes, fĂ»szeres, tĂŒzes. A vindaloo tulajdonkĂ©ppen egy portugĂĄl eredetĂ» Ă©tel amit valamikor disznĂłhĂșsbĂłl kĂ©szĂtettek.Lehet hogy elsĂ”re kissĂ© bonyolultnak nĂ©z ki,de mindenkĂ©ppen Ă©rdemes hozzĂĄkezdeni, a vĂ©geredmĂ©ny önmagĂĄĂ©rt beszĂ©l..
VINDALOO CSIRKE
1 kg csirke felsÔcomb filé nagyobb kockåkra vågva
2 nagy fej hagyma
1 ujjnyi gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 kk. cayenne bors
1 kk. pirospaprika
1 ek. római kömény
1 kk. kurkuma
1 kk. koriander
1 kk. mustĂĄrpor
1 kk. fekete bors
1 kk. fahéj
1 kk. görögszéna ( lepkeszegmag )
2 friss piros chili
sĂł
1/2 dl fehér ecet ( almaecetet hasznåltam)
1 ek. tamarind paszta
olĂvaolaj
nagy csokor friss koriander
A hagymĂĄt, chilipaprikĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt nagyon finomra aprĂtom, a gyömbĂ©rt lereszelem.A többi fĂ»szert összekeverem. Most Ă”rölt fĂ»szereket hasznĂĄltam az egyszerĂ»sĂ©g kedvĂ©Ă©rt de ha nagyobb mennyisĂ©get fĂ”zök akkor egĂ©sz fĂ»szerekbĂ”l, frissen Ă”rölve kĂ©szĂtem a pasztĂĄt. A hozzĂĄvalĂłkat beszerezhetjĂŒk indiai ĂŒzletekben, vagy az Ăzsia boltban a Nagycsarnok mellett. SĂ”t kĂ©sz fĂ»szerpaszta is kaphatĂł itt-ott, ha valaki mĂ©gsem szeretne kevergetni.
SerpenyĂ”ben olĂvaolajat melegĂtek, a csirkedarabokat körbepirĂtom, fĂ©lreteszem.
Beleteszem a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt. Addig pirĂtom ameddig illatozni kezd, ekkor beleteszem a többi fĂ»szert,az ecetet, Ă©s a tamarind pasztĂĄt.Visszateszem a csirkedarabokat Ă©s egy fĂ©l pohĂĄr vizet öntök hozzĂĄ. Egy ĂłrĂĄn ĂĄt lassĂș tĂ»zön fĂ”zöm. Ha elkĂ©szĂŒlt, friss korianderrel megszĂłrom.
FÔtt rizzsel, néhåny kanål joghurttal tålalom.