Világnapi 3.
sponsored links
...és ráadásnak egy palacsinta köretként.
A meglepõ
MEDITERRÁN FÛSZERES CSIRKEMELL,
OLÍVÁS - PALACSINTAMETÉLTTEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
10-12 db palacsinta (sós)
20 db fekete olívabogyó
1 dl fehérbor
szezámmag
lenmag
kakukkfû
oregánó
rozmaring
majoránna
bors
só
Megsütjük a palacsintákat, amelynek a tésztájába egy kis borsot is rakunk.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és befûszerezzük, majd egy serpenyõben, szép lassan megsütjük, a utolsó pillanatban ráöntjük a fehérbort és egybõl fedõt teszünk rá, hogy a bor gõzében párolódjon tálalásig.
Két kanálnyi olívaolajon, finoman megpirítjuk a felkarikázott olívabogyót, közben egy-egy kiskanál szezám-, illetve lenmagot szórunk hozzá,majd beleforgatjuk a metéltre vágott palacsintát.
Csak 1 jó tanács: az olívabogyó és a magok pirítását valóban kevés olajon végezzük! azért hogy késõbb a palacsinta nehogy nagyon olajos legyen.
A meglepõ
MEDITERRÁN FÛSZERES CSIRKEMELL,
OLÍVÁS - PALACSINTAMETÉLTTEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
10-12 db palacsinta (sós)
20 db fekete olívabogyó
1 dl fehérbor
szezámmag
lenmag
kakukkfû
oregánó
rozmaring
majoránna
bors
só
Megsütjük a palacsintákat, amelynek a tésztájába egy kis borsot is rakunk.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és befûszerezzük, majd egy serpenyõben, szép lassan megsütjük, a utolsó pillanatban ráöntjük a fehérbort és egybõl fedõt teszünk rá, hogy a bor gõzében párolódjon tálalásig.
Két kanálnyi olívaolajon, finoman megpirítjuk a felkarikázott olívabogyót, közben egy-egy kiskanál szezám-, illetve lenmagot szórunk hozzá,majd beleforgatjuk a metéltre vágott palacsintát.
Csak 1 jó tanács: az olívabogyó és a magok pirítását valóban kevés olajon végezzük! azért hogy késõbb a palacsinta nehogy nagyon olajos legyen.