Világnapi 2.
sponsored links
Ígéretem szerint jöjjön a mai második palacsintám.
A nagyvilági
RICOTTÁS-KÖRTÉS PALACSINTA
NARANCSOS KARAMELLEL LOCSOLVA
Hozzávalók:
8 db palacsinta
25 dkg ricotta
30 dkg körte
2 db narancs
kristálycukor
(fahéj, rozmaring)
A nagyvilági
RICOTTÁS-KÖRTÉS PALACSINTA
NARANCSOS KARAMELLEL LOCSOLVA
Hozzávalók:
8 db palacsinta
25 dkg ricotta
30 dkg körte
2 db narancs
kristálycukor
(fahéj, rozmaring)
A körtét apró kockákra vágjuk és a ricottával összekeverjük és cukrozzuk, de ?okosan? mert az öntet is édes lesz!
Én természetesen rozmaringos-fahéjas cukrot használtam.
A narancsok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Egy serpenyõben 4 evõkanálnyi kristálycukrot karamellizálunk, amikor szép aranyszínû, vigyázva felöntjük 1,5 dl vízzel, hozzáöntjük a narancsok levét és sûrûre visszaforraljuk, majd belekeverjük a lereszelt narancshéjat is.
A palacsintákat betöltjük a körtés töltelékkel és a narancsos-karamellel meglocsoljuk.
A narancsok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Egy serpenyõben 4 evõkanálnyi kristálycukrot karamellizálunk, amikor szép aranyszínû, vigyázva felöntjük 1,5 dl vízzel, hozzáöntjük a narancsok levét és sûrûre visszaforraljuk, majd belekeverjük a lereszelt narancshéjat is.
A palacsintákat betöltjük a körtés töltelékkel és a narancsos-karamellel meglocsoljuk.
http://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/ |