Világbéke csokis keksz
sponsored links
Nagyon frappáns nevet talált ki Dorie ennek az egyszerûen fenomenális csokis keksznek, amit ráadásul nagyon egyszerû elkészíteni. World Peace Cookie. Hát ez az!
Lentebb az én verziómat találjátok. Lehet ezt még tovább fokozni egy kis olvasztott csokival, vagy összeragasztani nutellával, vagy akár sütés elõtt megszórni M&Ms cukorkával.
Különlegessége még az, hogy tojásmentes.
Hozzávalók (kb. 32 darabhoz):
160 g puha vaj
180 g világos nádcukor (vagy kristálycukor)
170 g tönköly finomliszt
2 ek. holland kakaópor (20-22%-os), 30 g
1/2 tk. szódabikarbóna
2 csipet só
140 g süthetõ csokicsepp (étcsokoládé)
Minden alapanyagot érdemes elõre kimérni. A sütõt elõmelegítem 165 fokra (légkeveréses).
A puha vajat a cukorral habosra keverem robotgép segítségével. Ez a folyamat akár 5 percet is igénybe vehet. Fontos, hogy a cukorszemcsék olvadjanak. Ha lusták vagyunk, akkor fele cukrot kissé megdarálva, máris gyorsabban habosodik a vaj :) Hozzáadom a lisztet, kakakót, szódabikarbónát, a sót és a csokicseppeket. A robotgéppel csak éppen összedolgozom a masszát. Nekem nem állt össze gombóccá, de az se baj. Kettéosztom a masszát, majd folpackra kanalazom és ott szép hengerré formálom. Olyan 4 cm átmérõjû legyen. Itt jön a várakozós rész. Legalább 3 órára hûtõbe kell tenni a tésztát, hogy megdermedjen. Fagyasztóval kicsit lehet gyorsítani, de úgy is 1.5-2 órát pihennie kell. Viszont a jó hír az, hogy hûtõben eltölthet akár 1-2 napot is így a massza és akkor sütöm meg, amikor éppen ráérek.
A tésztahengert kiveszem a hûtõbõl és kicsomagolom. Éles késsel nagyjából 1 cm vastag hengereket vágok. Kell hozzá a jó kés, illetve határozott mozdulattal kell vágni a megdermedt tésztát. Persze az se baj, ha morzsálódik, sütéskor helyrejön az. Sütõpapírral bélelt tepsire teszem a nagyjából 1 cm vastag korongokat. Kicsit távolabb teszem õket egymástól (nálam 4*4=16 keksz fér el egy nagy tepsire) és 12 percig sütöm. 12 perc után még "nyersnek" tûnhetnek, de kihûlve szépen megdermednek.
Melegen még puha, törékeny, de úgy is nagyon finom! :)
Recept innen