Vilma mama egyszerû diós sütije

2017-03-04

sponsored links

Vilma mama egyszerû diós sütije

Vilma mama egy kedves bloggertársam,  Kati (Makacska konyhája)  nagymamája, aki gyakran meglepi szeretteit valami finomsággal. Ezt a finom diós sütit azért is választottam, mert az én anyukám is régen hasonlatos süteményeket sütött. Semmi bonyolult nics benne, hamar elkészül, finom, és a gyerekkoromat idézi...:)
 Hozzávalók:
 7 púpozott evõkanál cukor
 1 tasak vaníliás cukor
 1 kávéskanál rózsakõ (szalalkáli)
 2 tojás
 fél dl olaj vagy egy jól púpozott evõkanál zsír 
 jó sok darált dió
 15 evõkanál liszt
 kb. másfél dl tej (annyi, hogy olyan kavart tészta állagú legyen a massza)
 a tetejére kevés cukros dió
Egy mélyebb tálban a cukrot, a tojást, a szalakálival habosra kevertem, amíg a cukor elolvadt, a massza kivilágosodott, ekkor hozzáadtam az olajat, azzal is simára kevertem, majd beleforgattam a lisztet és a darált diót, és a tejjel hígítottam. Mivel a darált dió mennyisége a receptben nincs megadva, én egy mélytányérnyi (pereméig) darált diót tettem bele, de ha több a dió, a tej mennyiségével szabályozható a massza állaga.

Egy sütõpapírral bélelt 20x30-as tepsibe öntöttem, a tetejét megszórtam vágott cukros dióval, és közepes lángon (170 fokon) 30 perc  alatt készre sütöttem.


Kihûlés után metéltem. Nagyon elégedettek voltunk vele. Köszönöm Katinak a receptet! Bár eleinte kicsit tartottam tõle a szalakáli miatt - eddig csupán lapok sütéséhez használtam - de ehhez a süteményhez is megfelelõ volt.


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2017/03/vilma...

sponsored links

Keres?s