Villámgyors túrós-zabpelyhes pogácsa
sponsored links
Valóban villámgyors ez a kívül ropogós, belül puha pogácsa, mert fél óra alatt elkészül sütéssel együtt és már ehetõ is. Elnézést, hogy az elmúlt hónapokban ennyire egyszerû, villám recepteket hozok, de csak ilyenekre van idõm. A családom imádja a süteményeimet és örülök, ha mostanában ilyeneket "össze tudok dobni". De már ki vagyunk éhezve bonyolultabb finomságokra is... ?
Hozzávalók:
kb. 16 db pogácsához
25 dkg tehéntúró
2 kisebb tojás
3 evõkanál zabpehelyliszt
3 púpos evõkanál zabpehely
1 kávéskanál só
+ a tetejére 10 dkg reszelt trappista sajt,
de a fele lehet füstölt sajt is
A pöttyös kézmûves kerámiák megvásárolhatók a webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A hozzávalókat (a reszelt sajt kivételével) egy tálban összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely egy kicsit megszívja magát. (Ha túl lágynak érezzük, adhatunk még hozzá zabpelyhet, de összességében ez egy ragacsos "massza" lesz, nem tészta.)
- Amíg a zabpelyhes egyveleg pihen, elõmelegítjük a sütõt 180 fokra.
- Sütõpapíros tepsire kanállal halmokat teszünk a "tészta masszából", a tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal, és az elõmelegített 180 fokos, hõlégkeveréses sütõben kb. 20 percig sütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet! Végezzünk tûpróbát! Ha nem ragad tészta a tûre, akkor megsült.)
Sütés elõtt...
Jó étvágyat!
Betûleves receptje alapján