Villámgyors tormakrémes sonkatekercs
sponsored links
Ha S.O.S. vendéglátásról beszélünk, akkor ez lesz az a recept, amit bátran alkalmazhattok. Ha minden hozzávaló adott, akkor maximum 10 percbe fog telni az elkészítése. Egy gyors kukoricasaláta vagy franciasaláta mellé kiváló csemege. Ez nem a fõzött krémes változat. Arra most nem volt idõ. ?
Hozzávalók kb. 25 db tekercshez:
Elkészítési idõ: 10 perc
40 dkg szögletes sonka (jelen esetben sertéshúsból készült)
40 dkg tömlõs sajtkrém (4 db)
20 dkg ecetes torma (ízlés szerint növelhetõ vagy csökkenthetõ a mennyiség)
A tömlõs sajtkrémeket egy tálkába nyomjuk és hozzáadunk 20 dkg ecetes reszelt tormát. Ha a sajtkrém túl kemény lenne, akkor tegyétek egy kicsit meleg helyre (pl. sütõ közelébe, radiátorra ...) és utána keverjétek össze az ecetes reszelt tormával. Természetesen kóstolgassatok, mert két üveges torma sem egyforma sajnos. Lehet, hogy többet vagy éppen kevesebbet igényel belõle majd a krémünk. Nekem ez az arány vált be.
Miután összekevertük a sajtkrémet és a tormát utána egy darab szögletes sonka jobb szélére egy evõkanál krémet csíkban elosztunk és végül feltekerjük a tekercset. Ennyi! Már kész is a sonkatekercsünk.
Egy tányérra rakjuk a tekercseket. Éles késsel néhány tekercset srégen elvágunk és a többi tetejére tesszük. Ha van otthon egy kis petrezselyem vagy valamilyen csíra még látványosabbá tehetjük a tálalást.
Próbáljátok ki ezt a gyors és hideg finomságot! Nálunk nagy kedvenc!
Nyomtasd ki a bejegyzést!