Villámgyors sajtos pogácsa

2012-12-10

sponsored links



Úgy látszik az adventi idõszak beköszöntével, egyre több süti kerül majd az asztalra.
Ezúttal megpróbálkoztam az egyik nagy kedvencemmel, a sajtos pogácsával is. És azt hiszem gyakran fogok próbálkozni vele, mert telitalálat volt.
Ami nagyon jó, hogy nem kellett keleszteni, nem kellett az élesztõvel bajlódni, csak összegyúrni és így pikk-pakk ment a sütés. Lett is 3 tepsivel.
A vajat lassú tûzön fel kell olvasztani, majd hozzáadni a lisztet, a reszelt sajt felét, a sót és a tejet, majd jó becsületesen össze kell gyúrni. A felírt liszt mennyiség mellé még kell liszt a gyúráskor és nyújtáskor, akkor jó, ha már nem ragad a tálhoz és a kezünkhöz.
Ha elértük a megfelelõ állagot, lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük. Én a kiszaggatáshoz egy kis méretû poharat használtam, teljesen megfelelt a célnak. A tésztát olyan vastagra nyújtjuk, amilyenre szeretnénk a pogácsát is, mert a sütõben nem fog változni a mérete.
A pogácsák tetejét szépen megkentem tojássárgájával és megszórtam sajttal. Elõmelegített sütõben kb 30-35 perc alatt szépen megsül.
Könnyû, sajtos, ropogós. Ha egyszer elkezdted tömni magadba, nincs megállás.

Kell bele:
  • 50 dkg liszt ...

Folytats a blogon ... izbarangolo.blogspot.com/2012/12/egys...

sponsored links

Keres?s